Velikonoční nádivka

Velikonoce bez nádivky si u nás nikdo neumí představit a tak ji každoročně peču. Každý rok větší a větší. Letos už v pekáči na husu a opět zmizela  jako blesk. Mám  stařičký recept po prababičce, je velice jednoduchý a pořád bez úprav funguje. Jediné co bývá občas problém, je natrhat dostatek kontryhele. Letošní počasí zrovna nebylo přející  a tak jsem sbírala lupínky po zahradě skoro dvě hodiny.

DSCN0588

Recept : 0,5kg uzeného a 0,5kg vepřového masa (uvařit každé zvlášť, zchladlé nakrájet na drobno, vývar z vepř. masa schovat), 10 rohlíků (nakrájet na kostičky a pokropit studeným vepřovým vývarem), 10 žloutků, sůl a velkou hrst čerstvého kontryhelu (drobně nasekaného). Všechno promíchat v míse a nakonec opatrně v míchat sníh z 10 bílků.  Těsto dáme do pekáče vysypaného jemnou strouhankou. Péct pomalu na 175st (horkovzdušná trouba) asi hodinu a půl.

DSCN0589

DSCN0585

 

Napsat komentář