Ne právě přívětivé počasí mě vrátilo ze zahrady domů. Samozřejmě i zbytek rodiny. A začalo šumování lednice a špajzu… „Nebylo by něco malýho zub?“… Zalovila jsem ve svém letitém sešitě s recepty od mamky a od babiček : Jablková alias mokrá buchta je rychlovka a fakt moc dobrá. Základní recept lze vylepšit ořechy, rozinkami…
Co na ní potřebujete?
35 dkg hr. mouky, 35 dkg hrubě strouhaných jablek, 25 dkg cukru, 1 sklenku oleje, 2 celá vejce, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce rumu, 0,25 l mléka, 1 prášek do pečiva ( a pak třeba rozinky, ořechy, brusinky….) – všechno smíchat a těsto nalít do vysypaného pekáče a péct cca 25min na 175st (horkovzdušná trouba)
Na upečenou horkou buchtu poklást na kostky nalámanou hořkou čokoládu (nebo čok. na vaření), až povolí tak jí nožem rozmazat po povrchu buchty a posypat kokosem nebo oříšky…
Můžu jen doporučit, je to lahoda a mňamka!